FAQ fototours


Wat kan ik verwachten van deze fototour ervaring?

Het hangt er helemaal vanaf waar je naar op zoek bent als je foto’s maakt. Het is een persoonlijke ervaring waarbij ik je begeleid bij het maken van foto’s. Ik zal je inspireren en uitdagen de beste foto’s te nemen. Als je gewoon graag de stad wilt verkennen met je camera en wilt genieten, allemaal goed!

Maar we kunnen ook wat dieper graven in de kunst van het fotograferen.
We laten je de mogelijkheden zien waarbij we je locaties en lokale inzichten kunnen bieden vanuit het perspectief van een insider. Sommige mensen houden ervan om vooral landschappen, gebouwen of mensen van een veilige afstand te fotograferen. Dat is natuurlijk prima, maar als je wat meer uitdagende foto’s probeert te maken, wordt fotografie een zoektocht naar het perfecte moment en nu krijg je de kans een onvergetelijke foto te maken.

Is deze fototour alleen voor gevorderde fotografen?

Nee, helemaal niet, we zijn blij als jij van de tijd geniet en een aantal leuke foto’s kunt maken. We willen graag mooie foto’s maken van de plaatsen waar we naartoe gaan en de mensen die we ontmoeten. Mijn doel is om te proberen je fotografie vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Dit betekent het verleggen van grenzen en het focussen op wat er om je heen gebeurt zodat je echt bijzondere foto’s kunt maken.

Welke apparatuur moet ik meenemen?

Op zijn minst een camera. Voor nachtfotografie is een lichtstatief en een kabelontspanner of afstandsbediening niet absoluut noodzakelijk, maar zou wel handig zijn voor foto’s met lange belichtingstijd. Wij kunnen je te allen tijde voorzien van een huurstatief. .Als je een polarisator, een flitser of ND-filters hebt en je wilt er meer over leren, neem ze dan mee.

Welke lens moet ik meenemen?

Het is moeilijk voor ons om suggesties te geven over welke lenzen je mee moet nemen, omdat het antwoord van fotograaf tot fotograaf zal verschillen. Het hangt af van de lenzen waar je meestal mee fotografeert, wat voor soort foto’s je leuk vindt en hoeveel gewicht comforabel voor je is om te dragen. Voor meer inzicht, lees onze blog.

Tegelijkertijd is een goede smartphone ook geschikt om te gebruiken, we kunnen je helpen met de compositie en een aantal mobiele bewerkingstools voorstellen om de foto’s van je iPad of iPhone/smartphone nog beter tot hun recht te laten komen.

Heb ik een statief nodig?

Een statief wordt aanbevolen voor al onze avond rondleidingen. Als je er geen hebt, of je reist er niet mee, dan kun je een Manfrotto BeFree statief (of vergelijkbaar) voor een kleine vergoeding bij ons huren. Selecteer dan bij het afrekenen het statief. Als je de tour al geboekt hebt, kun je terplekke een statief kiezen. Let op, wij kunnen om logistieke redenen slechts één statief per tour verhuren.

Wat moet ik nog meer meenemen of waar moet ik op letten?

Probeer niet te veel spullen mee te nemen, één camera, twee-drie lenzen en een klein statief voor avondfotografie. Goede wandelschoenen, een hoed of pet, zonnebrandcrème en een zonnebril als we op een zonnige dag op stap gaan. Dat is alles!